ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Нова донација Града Зрењанина Општој болници „Др Ђорђе Јоановић“
Општа болница “Др Ђорђе Јоановић” у Зрењанину богатија је за нови апарат за инсеминацију који је обезбеђен средствима из градског буџета. Градоначелник Зрењанина Симо Салапура уручио је донацију представницима здравствене установе а затим са сарадницима обишао Одељење за гастроентерологију, где је инсталирана вредна опрема набављена средствима покрајинске Владе - најсавременији ендоскопски стуб за колоноскопију.

Салапура је обраћајући се новинарима истакао да је у току ове године  набављена опрема  чија је вредност преко 100 милиона динара.

-Данашња посета имала је за циљ и да донацијом коју смо уручили Општој болници унапредимо мере пронаталитетне политике у нашем граду. До сада нисмо имали поступак инсеминације у нашој Општој болници и то је сада још једна мера која ће, надам се, утицати на побољшање наше демографске слике. У склопу ове опреме и мера морам да истакнем и једну лепу вест, а то је да, по први пут, зрењанинска болница има 4Д ултразвук за експертски преглед, што је битна вест за наше будуће маме. Важно је истаћи, а што је директор Китареску већ рекао, јесте да ће Зрењанин наредне године имати и магнетну резонанцу, такође по први пут у нашој болници - истакао је градоначелник.

Иначе, Покрајински секретаријат за здравство је за 2022. годину зрењанинској болници, за набавку нових дијагностичких апарата, опреме и инструмената, обезбедио чак 108.349.840,00 динара.

Фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian