ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Градоначелник угостио малишане из вртића

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура угостио је у Градској кући малишане  из вртића “Полетарац”, а све у оквиру активности које се спроводе на територији града у склопу обележавања "Дечје недеље".

Салапура је разговарао са децом која су за њега припремила рецитације, цртеже... Деца су имала и прилику да чују нешто о радним активностима и пословима које градоначелник  свакодневно обавља.
- Ово је сада већ неки устаљени догађај, да у оквиру “Дечје недеље” разговарам у кабинету с нашим најмлађим суграђанима, децом из Предшколске установе и данас су нам гости стигли из вртића “Полетарац”. Чули смо њихове жеље, али и жеље њихових васпитача, јер оно што нам је сада битно и актуелно, јесте да смо, заједно с руководством установе, формирали радну групу, односно експертски тим, који ће извршити анализу стања објеката у оквиру Предшколске установе, имајући у виду да ове године имамо уписан рекордан број деце у нашим вртићима и да морамо да радимо на побољшању услова за боравак у њима - рекао је градоначелник Симо Салапура.
Додао је и да је рекордан број уписане деце резултат позитивних демографских кретања, али и веће упослености родитеља, те да се први пут у Зрењанину у наредној школској години може очекивати и одређена листа чекања за упис.
Фото и извор- Град Зрењанин
sr_RSSerbian