ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Уручени бициклови поводом Светског дана без аутомобила
Светски дан без аутомобила, глобални догађај који се одржава данас, 22. септембра, послужио је као повод за окупљање у зрењанинској Градској башти и доделу бицикала суграђанима, који су их набавили на основу расписаног јавног позива, а чију је куповину суфинансирао Град Зрењанин.

Појединачни износ субвенције био је 10.000 динара, а укупно је за ову намену издвојено из буџета 500.000 динара, односно нове бицикле могло је да купи 50 грађана са пребивалиштем на територији Града Зрењанина.

Како се наводи на званичном сајту Града Зрењанина, уговоре је власницима нових бицикала уручио заменик градоначелника Саша Сантовац, подсећајући да је акцију суфинансирања куповине бицикала град први пут организовао прошле године, и да је овога пута одзив превазишао очекивања.

- Осим што смо удвостручили прошлогодишњи износ појединачне субвенције, са пет на десет хиљада динара, првобитно предвиђена средства за ову намену од 240.000 динара повећали смо на пола милиона и тиме омогућили куповину 50 бицикала по најповољнијим условима - истакао је заменик градоначелника, указујући на циљеве овакве акције.

Извор и фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian