ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Усвојен ребаланс буџета Града Зрењанина

Већином гласова одборници Скупштине Града Зрењанина усвојили су Одлуку о ребалансу овогодишњег буџета којом се укупна буџетска средства повећавају за 4,6 одсто. Ребалансом је утврђен буџет у укупном износу од 6,682,300,372 динара, а по речима градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, вишак прихода усмериће се на наставак различитих инвестиционих радова у граду и насељеним местима.

У питању су радови на унапређењу водоснабдевања, замени водоводних цеви у граду, изградњи еко-чесми, канализационе мреже и бушењу бунара у насељеним местима, унапређењу система грејања у пет сеоских основних школа.
Градоначелник Зрењанина Симо Слапаура истакао је раније  да ће само за замену котлова у основним школама бити утрошено више од 80 милиона динара.
- Морам да истакнем да је од 33 објекта чије грејање финансира град, 19 објеката у систему даљинског грејања градске топлане, а чак 13 објеката користи за ту намену угаљ или лож уље и то ћемо морати у наредном периоду да променимо, ово је први корак, управо кроз наведену инвестицију - навео је градоначелник Салапура.
Град Зрењанин намерава да у наредном кратком временском периоду изгради скоро 25 километра нове путне мреже, а да би то било оствариво, усвојен је Предлог Одлуке о усвајању Пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина.
Извор- Град Зрењанин
sr_RSSerbian