ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Рекордан број деце у зрењанинским вртићима
Ове школске године у 20 вртића на територији Града Зрењанин уписано је 2610 деце, што је рекордан број. То је недавно потврдио  вршилац дужности директора те установе Жељко Цвијановић, додавши да је та чињеница условила да се  приступи другачијем сагледавању боравка деце у установи, а у складу с њиховим бројем биће извршене и одређене измене у организацији ПУ Зрењанин, пре свега у систему припреме и снабдевања оброка.  

Биће формиран, пре свега, тим који ће на терену прикупити све неопходне информације о стању у вртићима. Тај посао биће урађен на иницијативу градоначелника Зрењанина Сима Салапуре.

Салапура је изразио задовољство због наведених података о упису и подсетио да у Зрењанину, за разлику од многих градова, никада није било листа чекања за упис у вртиће и да ће град наставити с улагањима у овој области.

- Пре две године у насељу “Путниково” отворили смо најсавременији објекат у саставу Предшколске установе, вртић “Бубамара”, а овај број уписане деце, који значајно превазилази вишегодишњи просек, свакако радује и обавезује нас на даља улагања. Напоменућу и да смо у претходном периоду, иако оне нису у саставу Предшколске установе Зрењанин, формирали и 15 млађих вртићких група при школама у насељеним местима и да за смештај деце влада велико интересовање. Све то говори да идемо у добром смеру и надамо се расту броја уписане деце и у наредним годинама, и у граду и у нашим селима - истакао је градоначелник Салапура.


Извор-Град Зрењанин

sr_RSSerbian