ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржани други „Дани породице“ у Перлезу
Други по реду "Дани породице" отворени су јуче у Перлезу уз присуство бројних гостију и посетиоца. У манифестацији учешће је узело скоро 40 градова и општина из Србије, који су на штандовима представили своје мере пронаталитетне политике и подршке породици.

 Радош Пејовић, председник организационог одбора манифестације истакао је да верује да ће породица доћи на прво место у нашем друштву и да све указује на то од државних институција до сваког појединца.

-Зрењанин и Перлез постаће носиоци тога и ово треба да се слије у све општине. Захваљујем свим општинама који су данас дошле, а има их близу 40, захваљујем свој деци која су данас дошла јер због њих смо све ово и урадили. За крај бих само хтео да кажем да породица није најважнија на свету, породица је све! – поручио је Пејовић.
- Ове године манифестација “Дани породице” је уврштена у манифестацију од посебног значаја за град Зрењанин, али чини ми се, судећи по броју гостију, да је ова манифестација прерасла свој локални, а рекао бих и регионални ниво- истакао је градоначелник Симо Салапура на отварању манифестације "Дани породице" у Перлезу.
“Дане породице у Србији“ свечано је отворила Верица Лазић, саветница Председника Републике која је изразила задовољство што је у прилици да се обрати као изасланик председника Александра Вучића.
- Хвала вам на добродошлици, задовољство ми је да у име председника будем део, до сада највеће, манифестације у Србији која пропагира вредности породице, родитељства и заједништва. Захваљујући председнику Вучићу и његовој политици, Србија је покренула популационе мере за подизање наталитета с циљем да се креирају услови како би родитељи лакше доносили одлуку да имају једно, двоје, троје па и више деце, а самим тим и поправили демографску ситуацију у Србији- рекла је Лазић.
Извор и фото- Град Зрењанин
sr_RSSerbian