ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Градоначелник Салапура боравио у Лукићеву
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура у петак, 26. августа, посетио је Лукићево у оквиру радне активности  “Да нам села буду ближа”. Он је, са сарадницима, одржао састанак с представницима месне заједнице, а потом је посетио новоотворени Клуб задругара “Курјак” у центру села и погоне компаније “Винекс”, привредног колектива у експанзији, где је у току проширење производних капацитета.

Како је истакао први човек Града Зрењанин,  земљорадничка задруга у Лукићеву има дугу традицију и послује веома успешно. Градоначелник је назвао важном “фабриком на отвореном”, док је производне погоне компаније “Винекс” оценио као други значајан привредни замајац села, као “фабрику под кровом” која пословањем превазилази локалне оквире.

- Ове године одрадили смо велику инвестицију у Лукићеву, асфалтирано је 1,4 километра пута у Бирчаниновој улици. Данас смо разговарали о канализацији у селу, инфраструктурном радовима који би требало да се спроведу, а причали смо и о развоју села, пре свега кроз омладински активизам који овде има традицију и који се може унапредити, а ми ћемо радити на томе да се он унапреди и да у сваком сегменту у Лукићеву направимо искорак и побољшање – рекао је градоначелник Салапура.


Фото и извор- Град Зрењанин

sr_RSSerbian