ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Деца из Штрпца бораве у Зрењанину

Деца из братске општине Штрпце, са васпитачима и представницима тамошње локалне самоуправе налазе се у вишедневној посети граду Зрењанну. Њих је јуче у Градској кући угостио градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима.

Посета деце са Косова организује се у сарадњу са  Црвеним крстом Зрењанин, на иницијативу Града Зрењанина и градоначелника Салапуре, а на темељу Повеље о братимљењу Града Зрењанина и Општине Штрпце, потписане 2012. године у Штрпцу.
У Зрењанин је допутовало 43-оје деце основношколског узраста, а током обраћања градоначелник Салапура истакао је да треба да се осећају као код своје куће и додао да је веома тешко, поготово деци, данас живети на Косову и Метохији.
-Ова деца која су данас у Градској кући су оличење доброте, храбрости и издржљивости, а наш задатак, пре свега као родитеља, али и као градоначелника и свих нас јесте да им на неки начин олакшамо боравак, да их програмом који смо им овде припремили приближимо деци њиховог узраста из нашег окружења - рекао је градоначелник Салапура.
Фото-Град Зрењанин
sr_RSSerbian