ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Обилазница око Зрењанина пуштена у рад
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура пустили су данас у саобраћај деоницу обилазнице око Зрењанина дугу 3,7 км.

-Поносан сам што смо успели да завршимо четврти сектор обилазнице око Зрењанина, јер су обилазнице кључне за измештање теретног саобраћаја из града. Тада је мања емисија штетних гасова и бољи су предуслови за развој индустрије- рекао је министар Момировић.

Момировић је додао да је циљ Владе Србије да Зрењанин буде индустријски центар Србије и додао да ће на пролеће почети и изградња петог сектора обилазнице, дужине око 4 км, са циљем да се сав теретни саобраћај у перспективи измести из града. -Очекујемо да ћемо дуплирати економију у овом граду и да ће он постати мотор развоја наше земље-  рекао је Момировић.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура подсетио је да је тема обилазнице око Зрењанина актуелна више деценија, тачније скоро 40 година и да је прва деоница завршена 1987. године.  

- Ево нас 35 година касније на траси од 3,7 километара који данас пуштамо у рад и захваљујући Влади Републике Србије, Министарству грађевинарства и Путевима Србије утеви Србије, али и стрпљењу наших грађана, успели смо да и овај важан посао завршимо - рекао је градоначелник и навео да се отварањем нове саобраћајнице измешта велики део транзитног саобраћаја из града, пре свега са државних путева из правца Кикинде, Новог Сада, Нове Црње, Бечеја и Темишвара- рекао је Салапура и додао да ће изградњом последње деонице бити измештен и саобраћај који иде из Београда те да ће са најављеним ауто-путем завршити  заобилазни прстен око града Зрењанина.

Фото- Град Зрењанин    

sr_RSSerbian