ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Светска недеља дојења обележена у Зрењанину
Поливалентна патронажна служба, Служба за здравствену заштиту жена и Служба за здравствену заштиту деце и омладине у сарадњи са Градском управом организовали су акцију у Градској башти поводом обележавања Светске недеље дојења.

Како је истакла Слађана Станић, главна сестра  Поливалентне патронажне службе,  циљ је да оснаже будуће мајке да доје децу, а кроз школу за труднице зрењанинског Дома здравља интензивно раде на промоцији дојења годинама уназад.

-Нису само здравствени радници важни у промоцији дојења, већ и локална заједница и ми као друштво. Драго ми је што је Градска управа и друштвено одговорне организације имају свест о значају дојења и поставили су клупе за дојење у Градској башти и тиме пружили подршку дојењу на јавном месту-  рекла је  главна сестра  Поливалентне патронажне службе.

Светска недеља дојења сваке године се обележава од 1. до 7. августа у више од 170 земаља света како би се повећало знање и свест о значају и предностима дојења и обезбедила подршка дојењу. Сваке године пажња је усмерена на различите теме од значаја за дојење. Овогодишњи слоган је „Иступи за дојење, едукуј и подржи“.

У оквиру кампање Роса воде „Беба бира где“ којом се шири свест о значају дојења, прошле године постављене су две клупе за дојење у Градској башти, а ове године у мају,  ЈКП “Чистоћа и зеленило” на неколико локација у граду поставили су клупе на којима ће мајке моћи да доје и пресвлаче бебе. Клупе су  постављене у Улици Краља Александра I Карађорђевића, Карађорђевом парку, на Тргу Доситеја Обрадовића или у парку код спомен обележја на Багљашу.


Фото- Град Зрењанин 

sr_RSSerbian