ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
У току радови на реконструкцији водоводне мреже
У Призренској улици у насељу Шумица почели су  радови на замени цеви старих више од 50 година. Радове на реконструкцији водоводне мреже у овом делу Зрењанина обишао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура са сарадницима и представницима ЈКП “Водовод и канализација” Зрењанин.

Поменути радови изводе се у склопу пројекта „Прве фазе реконструкције водоводне мреже у граду“, а градоначелник је рекао да се водило рачуна о томе да се водоводна мрежа најпре замени у оним месним заједницама где је и најстарија.

- Ради се овде у насељу “Шумица”, а извођени су и радови у насељу “Ружа Шулман” и до краја године радиће се у још три месне заједнице. Средства смо обезбедили од Владе Републике Србије, близу 520 милиона и још додатних 60 милиона од АП Војводине, дакле, укупна сума новца 580 милиона динара за замену водоводне мреже - објаснио је градоначелник.

Иначе, у делу насеља Шумица, биће изграђено око 3,5 километара нове водоводне мреже и то у 7 улица: Призренска (од Првомајске до Топличине), Топличина (од Гомекса до 6. маја), 6. маја (од Топличине до Стрелишне), Лозничка (од Топличине до Шабачке), Шабачка, Ваљевска и Стрелишна (од Призренске до 6.маја).


Извор и фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian