ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Конференција поводом 36. „Дана пива“ у Зрењанину
У сусрет манифестацији “Дани пива“ која ће бити одржана од 9. до 14. августа на неколико локација у Зрењанину, одржана је конференција за новинаре у Градској башти. На конференцији су  говорили градоначелник Зрењанина и председник организационог одбора “Дана пива” Симо Салапура, директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар, Миливој Путић - Пута у име зрењанинског бенда “Јерусалимски пилићи” и Ивана Арађан портпарол овогодишње манифестације.

Градоначелник Зрењанина истакао је да ће програм бити нешто другачији  и да се „Дани пива“, ове године,  одржавају у новом термину.

-У “Банатском сокачету” имаћемо и стара занатска пива, као и низ културних, спортских, едукативних и забавних догађаја на нашим традиционалним локацијама; Житном тргу, главном градском тргу и осталим локацијама у самом граду. Прошле године обележили смо дупло пунолетство, 36. “Дане пива”, сада смо за једну годину искуснији и верујем да ћемо и ове године имати програме за сваки узраст, за сваког посетиоца који ће доћи у наш град са стране, али исто тако верујем и да ћемо из Зрењанина послати лепу слику - рекао је градоначелник Салапура.   -Верујем да ће највише интересовања бити за концерт Зрењанинске филхармоније што ће бити прави музички спектакл у нашем граду - рекао је још градоначелник и подсетио да Зрењанинска филхармонија по први пут ове године има концертну сезону.

Директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар говорио је о делу програма који су они припремили:

- Велико изненађење имаћемо 11. августа, када ће као солиста наступити Стефан Миленковић. Као што знамо, током Новогодишњег концерта са Стефаном Миленковићем имали смо препуну салу Културног центра и улаз се наплаћивао, сада, за све оне који тада нису стигли и који нису могли да дођу на концерт ево прилике да уживају у звуцима његових нота и Зрењанинске филхармоније. Концерт почиње у 21 час, а диригент ће бити Микица Јевтић. Што се тиче другог концерта, Амира Медуњанин је била у Зрењанину са својим триом неколико пута у Културном центру и позоришту, а овог пута први пут са Зрењанинском филхармонијом на Тргу слободе 14. у 22 часа. Сви који су гледали филм “Тома” ће бити у прилици да буду сведоци тих нумера и песама али у њеном извођењу, а ту су и песме са њеног последњег албума - рекао је између осталог Бугар.  

Конференција је завршена уз здравицу и позив Зрењанинцима и гостима из других средина да  посете традиционалне "Дане пиве" и уживају у програмима.

Фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian