ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Сребро за кајакаша Николу Ковачевића- уприличен пријем код градоначелника Зрењанина
  Сребро са Европског првенства за јуниоре и сениоре до 23 године у кајаку стигло је у Зрењанин захваљујући Николи Ковачевићу и његовим партнерима Бранком Лагунџићем, Луком Стојковим и Стефаном Врдољаком, у олимпијској дисциплини кајак четверац на 500 метара.

Такмичење је одржано на водама савског језера, на Ади Циганлији у Београду. Тим поводом, Ковачевића је угостио градоначелник Зрењанина Симо Салапура, истакавши да се не ради о обичној медаљи, већ да је овај успех далеко значајнији.

-После 43 године стигла је прва медаља у кајаку са великих такмичења у Зрењанин. То је и резултат квалитетног и континуираног рада клуба у целини и драго нам је што Кајак клуб “Бегеј” следи и нашу агенду “Европског града спорта” и омогућује деци да се бесплатно баве спортом, а Град Зрењанин ће их подржавати у томе-  рекао је градоначелник.

Никола Ковачевић постао је члан националне селекције и обезбедио учешће на Светском првенству у септембру, у Сегедину, у две олимпијске дисциплине - четвороседу и двоседу на 500 метара.

Кајаком се бави од 2015. године. Извор и фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian