ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Потписани нови уговори за откуп сеоских кућа
 Још седам породица са територије града Зрењанина решило је своје стамбено питање јер су јуче потписали уговоре за откуп сеоских кућа у оквиру активности Министарства за бригу о селу које се односе на доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом. По две породице доселиће се у Томашевац и Бело Блато, по једна у Перлез, Елемир и Михајлово.


Свечаност је организована у Палати Србија у Београду, у присуству представника Министарства за бригу о селу, локалних самоуправа на чијим се територијама налазе откупљене куће, као и свих породица које ће се у њих уселити.


Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је да расте интересовање за куповину кућа у појединим насељеним местима, а посебно у Перлезу, Михајлову, па и Лукином Селу, где се број празних кућа смањује.

-Само у Белом Блату Министарство је финансирало откуп шест кућа. У Стајићеву је број становника стабилан, у Ботошу су такође повољна демографска кретања и то је нешто што радује, а ми ћемо, у оквиру надлежности локалне самоуправе, учинити додатне напоре да наша села комунално опремимо и излазимо у сусрет њиховим потребама, да она заиста буду ближа граду - истиче градоначелник Зрењанина.

Фотографије: Министарство за бригу о селу / Синиша Ђукић

sr_RSSerbian