ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Нова запошљавања и опрема у компанији ГЛМ-РС у Зрењанину
Градоначелник Зрењанина посетио је производне погоне компаније ГЛМ-РС, која од 2018. године послује у халама некадашњег “Минела”, као brownfield инвестиција.

Салапура је посетио поменутог инвеститора јер су недавно набавили нове, најсавременије машине, те проширили  производњу и запослила један број нових радника. Компанија је прошле године уложила 2,5 милиона евра у набавку нових, аутоматизованих машина и робота, које су постале потпуно оперативне и раде у пуном капацитету.

Градоначелник Зрењанина, након обиласка производних погона, рекао је да је долазак ГЛМ у Зрењанин, била оправдана из више разлога.


- Локалне економске прилике у граду су такве да се Зрењанин сада позиционира као важно место за инвестирање. Тренутно је у току реализација највеће инвестиције, у плану је изградња ауто-пута, а ГЛМ је један од шест италијанских инвеститора у нашем граду, који је забележио константан раст од почетка производње, ширење капацитета и повећање броја запослених. Надамо се и стабилизацији тржишта ауто-индустрије, оним локалним, али и макроекономским приликама које пружа Влада Републике Србије и очекујемо да ће њихово пословање у наредном периоду бити извесније и још боље, на корист и локалне заједнице и становништва - истакао је Салапура.

Извор и фото- Град Зрењанин

sr_RSSerbian