ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Градоначелник боравио у Михајлову

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура обишао је данас Михајлово у оквиру  радне активности “Да нам села буду ближа”. Салапура је   разговарао са представницима месне заједнице, посетио фудбалски клуб “МСК”и пољопривредно газдинство Пакаи Атиле, произвођача поврћа у пластеницима.


Фудбалски клуб “МСК” изборио је ове године пласман у Подручну фудбалску лигу Зрењанин, што је највећи успех клуба од његовог оснивања, 1957. године. Градоначелник је током посете клубу поклонио комплет лопти, спортске опреме, али и косачицу, неопходну клубу и месној заједници за боље одржавање травнатог терена.
Након тога градоначелник је посетио и пољопривредно газдинство Пакаи Атиле које поседује 1.500 квадратних метара пластеника и пласира своје производе на зрењанинској пијаци.
-Постоји могућност развоја те приче, посебно када су насељена места у питању, али је проблем недостатак радне снаге и у том неком контексту смо разговарали на који начин оживети ово, јер је то развојна шанса за свако насељено место-  рекао је градоначелник и подсетио да је Град  издвојио 30 одсто више средстава на име подстицаја за пољопривреду у односу на претходну, укупно 11 милиона динара, од тога два милиона за подстицај органске производње.
Фото- Град Зрењанин
sr_RSSerbian