ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Полагањем венаца обележен Видовдан у Зрењанину
На Видовдан, као и сваке године, венце на спомен-обележје припадницима војске, полиције и добровољаца, страдалих у ратним сукобима 1991-1999. године, положили су представници Града Зрењанина, Гарнизона Војске Србије у Зрењанину, Полицијске управе Зрењанин, Ветерана посебних јединица полиције, Савеза удружења бораца народноослободичког рата, Удружења ратних војних инвалида града Зрењанина и чланови породица погинулих.

- Видовдан је празник који симболизује слободу, отпор туђину, неговање патриотизма, витештва и херојства - поручио је Саша Сантовац, заменик градоначелника Зрењанина и додао да Видовдан јесте тужан дан, да се обележава достојанствено и с пијететом, али да нас свако размишљање о њему испуњава поносом и херојством, одлучношћу да увек останемо своји, на своме.

Уз помен свештеника Српске православне цркве - храма Светог Архангела Михаила у Зрењанину, венци су данас положени на споменик на ком су уклесана 53 имена наших суграђана, припадника војске, полиције или добровољаца, којима је одата дужна почаст.

фото-Град Зрењанин

sr_RSSerbian