ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Градоначелник Салапура боравио у МЗ Ботош
 Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, боравио је данас у Ботошу где је разговарао са представницима те месне закеднице. Ова активност спроведена је у оквиру акције “Да нам села буду ближа”.

Након састанка са представницима месне заједнице, Салапура је обишао стадион фудбалског клуба “Омладинац ФАМ” и дечји вртић при основној школи “1. октобар”, у ком је град финансирао отварање млађе вртићке групе.   Градоначелник је током посете Ботошу истакао да је овог пролећа у тој месној заједници реализована инвестиција вредна 15 милиона динара - асфалтирање Улице Гаврилов Максе, у дужини од 1,3 километра.

-Још девет улица остало је да се асфалтира, што је један од циљева за наредну годину. Такође,  веома значајно је и отварање вртићке групе у школи јер је демографска слика Ботоша повољнија је у односу на неке сличне средине, присутан је тренд куповине напуштених кућа, а село располаже и привредним капацитетима - три земљорадничке задруге, млином “Филиповић”, првом биоенерганом на територији Баната, хотелом. Ботошки атар располаже са 7.800 хектара земље највише класе, што је условило да се највећи број мештана бави пољопривредом- подсетио је Салапура.    

sr_RSSerbian