ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Усвојена Одлука о ЈПП финансирања и извођења радова на потпуној санацији-ремедијацији и затварању постојеће градске депоније
  Данас је одржанa 20. седница Скупштине града Зрењанина на којој је, између осталог, потврђен Предлог Одлуке о усвајању Пројекта јавно-приватног партнерства финансирања и извођења радова на потпуној санацији-ремедијацији и затварању постојеће градске депоније-сметлишта на територији града Зрењанина и изградњи санитарне касете, са јавним плаћањем.

У питању је пројекат који би требало трајно да реши проблем актуелне депоније, будући да она загађује подземне и површинске воде, околно пољопривредно земљиште, емитује непријатне мирисе… Укупна инвестициона вредност пројекта је 36 милиона евра.  

Одлуком Скупштине града Зрењанина из фебруара ове године покренута је иницијатива за реализацију овог пројекта јавно – приватног партнерства, те је сагласност на Идејни пројекат затварања и потпуну санацију – ремедијацију постојеће градске депоније у Зрењанину дао и Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине.

Скупштина је усвојила и предлоге решења о давању сагласности на одлуке о изменама и допунама статута Туристичке организације града Зрењанина и Савремене галерије Уметничке колоније Ечка - Зрењанин, као и предлоге закључка о давању сагласности на Измене и допуне програма пословања ЈКП “Водовод и канализација” и ЈКП “Чистоћа и зеленило”.

sr_RSSerbian