ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Почела девета Спортска олимпијада школске омладине Војводине
Почела је 9. Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ)  свечаношћу организованој у Кристалној хали у Зрењанину. Олимпијада ће трајати до недеље, 22. маја, уз учешће око 6.000 спортиста - основаца и средњошколаца - њихових тренера, службених лица, волонтера и гостију.

Спортску олимпијаду школске омладине Војводине отворио је  потпредседник Организационог одбора СОШОВ и градоначелник Зрењанина, Симо Салапура који је пожелео добродошлицу учесницима истакавши да је овај град  једини и први у Србији понео титулу Европског града спорта за 2021. годину.

- Желим да се у наредном периоду поново видимо у нашем граду, да ли као спортисти, или као посетиоци наших туристичких потенцијала. Посебну захвалност желим да изразим Влади Војводине, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који је подржао разне видове спорстких манифестација у нашем граду а једна од њих јесте и СОШОВ, захвалност и секретару Басти, као и Савезима за школски спарт Србије и Војводине, Спортским савезима Војводине и града Зрењанина, нашим установама и свима који су учествовали у организацији ове манифестације - рекао је градоначелник Симо Салапура.

Носилац пројекта организовања Спортске олимпијаде школске омладине Војводине је Покрајинска влада Војводине и њен ресорни секретаријат за спорт и омладину, заједно са Савезом за школски спорт Војводине. Такмичари ће се надметати у укупно 15 спортских дисциплина у спортским објектима, као и салама не само у граду, већ и школским салама у селима са територије нашег града, а током трајања ове манифестације биће реализовани и многобријни додатни едукативни програми.

Фото- http://www.zrenjanin.rs/

sr_RSSerbian