ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Установљено космополитско признање „Никола Тесла“
Данас је установљено космополитско признање „Никола Тесла“ у зрењанинском хотелу „Војводина“. Том догађају присуствовао је и градоначелник Симо Салапура који је истакао да је веома задовољан јер је град  Зрењанин изабран да први посредством ове награде промовише космополитизам.

- Наш град је кроз историју увек имао снаге да се избори са недаћама и да му развој и бољитак за све грађане буде на првом месту. Прожети истим духом кроз историји града су нам причу о космополитизму приповедали својим делима Михајло Пупин, Ференц Кемењ, Константин Данил,  Ђура Јакшић, Тодор Манојловић и бројни други мање или више познати људи, било да су део живота провели у нашем граду или су се само кратко задржали. Њихова дела су нешто што нам и данас важи за светионик успеха, а ми се поносимо што су наши - рекао је Салапура.

Статуета „Никола Тесла“ додељиваће се у областима које ће кандидовати стручна јавност а одабрати Теслин Комитет. Признање ће се традиционално додељивати 10. јула, на годишњицу Теслиног рођења, у Београду. Кандидати су најбољи ствараоци из целог света, без обзира на нацију, веру, политичка и друга опредељења.

Фото- http://www.zrenjanin.rs/  

sr_RSSerbian