ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Средства за набавку савремене аудио и расветне опреме у Културном центру Зрењанина
  На основу јавног конкурса за финансирање пројеката унапређења културне инфраструктуре и опремања објеката културе у јавној својини у АП Војводини у 2022. години, који је расписао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Граду Зрењанину опредељена су средства у износу од 32.129.000 динара за набавку савремене аудио и расветне опреме у Културном центру Зрењанина.

Уговор је градоначелнику Симу Салапури, на свечаности у Старој Пазови, уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Свечаности у Центру за културу у Старој Пазови присуствовала је секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, а уговори су уручени представницима осам градова и општина. Председник Покрајинске владе Мировић истакао је да су данас додељени уговори у укупној вредности од 265.000.000 динара.

- Значајну обнову културних центара започели смо, пре свега, у мањим срединама, чињеница је да су оне некако запостављене, иако у њима постоји пуно потенцијала и потреба. Желимо да, у наредним годинама, дођемо до сваког села, сваке општине, да створимо услове за садржајније и квалитетније одвијање културних догађаја - истакао је Мировић.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао  је да ће, уз помоћ добијених средстава, обезбедити најсавременије техничке услове за реализацију својих програма.

- Квалитет програма Културног центра биће подигнут на још виши ниво, а посебно ће то бити приметно приликом извођења концерата и музичких дешавања. Сада имамо прилику да унапређујемо и техничку опрему и доводимо нашу установу културе у ред савремено опремљених установа те врсте, у којој се могу реализовати најразноврснији програми - истакао је Салапура и додао да је  рок за испоруку опреме, монтажу, програмирање и пуштање система у рад је у наредна три месеца.

sr_RSSerbian