ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Одржана седница Градског већа у Зрењанину
Чланови Градског већа у Зрењанину на последњој седници, између осталог, усвојили су предлоге Одлука и измени и допуни Одлука о оснивању појединих установа и предузећа, као и извештаје о пословању за 2021. годину. Такође је утврђен и Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о манифестацијама од посебног значаја за град Зрењанин па је након тога уврштена још једна манифестација - Дани породице, која ће бити одржавана у августу.

Чланови Већа усвојили су и Предлог Одлуке о измени Одлуке о задуживању града Зрењанина ради финансирања капиталних инвестиција, због преусмеравања намене средстава, јер је првобитном Одлуком планирана капитална рехабилитација улица, а током реализације дефинисаних пројеката приоритет је дат изградњи путева и паркинга. Износ остаје непромењен, сто милиона динара.

Саша Сантовац, заменик градоначелника рекао је да се у року од седам дана очекује  заказивање седнице Скупштине града, те да су на седници Већа усвојене и две веома значајне тачке на основу којих Град Зрењанин наставља програме унапређења енергетске ефикасности.

-Заједно са министарством Републике Србије улажемо 30 милиона динара директне помоћи грађанима, са учешћем грађана, очекујемо да се преко 60 милиона динара искористи за унапређење енергетске ефикасности - рекао је Сантовац.  

Извор: www.zrenjanin.rs

sr_RSSerbian