ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
Пет зрењанинских школа учествује у кошаркашкој Јуниор НБА лиги
  Кошаркашки савез Србије, у сарадњи са НБА Европа, пети пут организује Јуниор НБА лигу, у којој ће и ове године први пут учествовати чак 60 школа из пет градова у Србији – 30 београдских, по десет новосадских и нишких, по пет основних школа из Зрењанина и Крагујевца, подељених у две лиге – Црвену и Плаву.

Тим поводом у свечаној сали Установе културе “Влада Дивљан“  у општини Палилула одржан је Драфт Јуниор НБА лиге 2022, на коме су извучени НБА клубови и школе које ће носити њихова имена. Први пут учешће у овом такмичењу узело је пет основних школа из Зрењанина - ОШ “Жарко Зрењанин“, ОШ “2. октобар“, ОШ “Доситеј Обрадовић“, ОШ “Др Јован Цвијић“, ОШ “Петар Петровић Његош“- и оне ће се такмичити у оквиру Плаве лиге, Дивизије “Југоисток”. Имена школа и НБА клубова жребали су кошаркаши Бориша Симанић, Никола Ђуришић и Марко Вукчевић, а капитени извучених школа могли су да бирају екипу чији дрес желе да носе.

Тако ће зрењанинске школе у такмичењу носити имена следећих клубова: Вашингтон Визардс – ОШ “Жарко Зрењанин“ Шарлот Хорнетс – ОШ “2. Октобар“ Орландо Меџик – ОШ “Доситеј Обрадовић“ Мајами Хит – ОШ “Др Јован Цвијић“ Атланта Хоукс – ОШ “Петар Петровић Његош“ Јуниор НБА лига организује се широм планете, а у преко 20 земаља Европе.

У претходне четири сезоне у нашој земљи је учешће узело око 2.000 дечака и девојчица из преко 50 основних школа.  

Фото- Кошаркашки савез Србије https://kss.rs/

sr_RSSerbian