ИНТЕРНЕТ ПОРТАЛ
средњебанатског округа
50 година од освајања титуле
У суботу, 7. маја, у Клеку и Зрењанину, Одбојкашки клуб „ГИК Баната“ обележиће 50 година од освајања титуле шампиона Југославије. У преподневним сатима, на месном гробљу у Клеку биће одата пошта преминулим члановима шампионске екипе - Недељку Иванковићу, Милошу и Слободану Грбићу.

Затим, у 10 часова биће откривено спомен-обележје на основној школи “Јован Дучић”, а у 11 часова почеће свечана академија у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, уз пројекцију филма посвећеног јубилеју, пригодна обраћања и доделу захвалница.

Поводом јубилеја, на неколико локација у Зрењанину и Клеку постављени су и пригодни билборди, са фотографијом шампионске екипе из 1972. године.

Одбојкашки клуб “ГИК Банат” из Клека постао је првак Југославије 6. маја 1972. године. Тада су у одлучујућој утакмици првенства савладали ријечки “Кварнер” 3:1.

Златну генерацију је предводио легендарни Милош Грбић, а екипу су чинили и Милорад Кијац, Милорад Мичић, Миленко Вуковић, Слободан Грбић, Бранко Берак, Бранко Вујовић, Мирко Ћук, Недељко Иванковић, Слободан Дамјанац, Радомир Дурсун, Миленко Шегрт, технички руководилац Рајко Кијац и једини члан екипе који није био из Клека, тренер Лазар Гроздановић.  

sr_RSSerbian